CONTENT

Az Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozatának bemutatkozása

 

Az MRTT Migrációs Tagozata a Magyar Rendészettudományi Társaság önkormányzattal rendelkező testületi szerve, a migrációval összefüggő tudományos tevékenység műhelye, mely hivatalosan 2009. március 16-án alakult meg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalban.

 

A Migrációs Tagozat célja a legális és az illegális migrációval, az idegenrendészettel és a menekültüggyel kapcsolatos eljárások, az európai uniós követelményeknek is megfelelő, a migrációval kapcsolatos elméleti és gyakorlati folyamatok tanulmányozása, megismertetése, valamint a migrációval közvetlenül vagy közvetve összefüggő valamennyi ismeret tudományos kutatása, rendszerbe foglalása, fejlesztése és hasznosítása.

 

Tudományos tevékenységei körében rendszeresen szervez konferenciákat és szimpóziumokat, továbbá évente pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, amelyek az állampolgárság, a menekültügy, a legális és illegális migráció történetével, aktuális kérdéseivel, a nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

 

A Migrációs Tagozat befogadó intézménye az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, melynek székhelye: 1117 Budapest, Budafoki út 60.

 

A tagozatnak mintegy hatvan aktív tagja van, tevékenységét éves munkaterve és ügyrendje alapján végzi. Programjaihoz elsősorban a Hanns-Seidel Alapítvány és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság nyújt anyagi támogatást.

 

A Migrációs Tagozat elnöke:

Kovács Gyula nyá. r. dandártábornok, a BMH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság nyugalmazott igazgatója

 

Az Elnökség tagjai:

Borsa Csaba r. ezredes, igazgató (OIF Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság)

Crisán Andrea r. alezredes, főosztályvezető-helyettes (OIF Dokumentációs Központ)

Dickmann Irén r. ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes (OIF)

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság)

Klenner Zoltán r. őrnagy, egyetemi tanársegéd (NKE Rendészettudományi Kar, Bevándorlási Tanszék). Az MRTT Migrációs Tagozat titkára

Lesták Tamás r. alezredes, főosztályvezető (OIF Nemzetközi Együttműködési Főosztály)

Sváb Erika r. alezredes, osztályvezető (OIF Képzési és Oktatási Osztály)

Dr. Windt Szandra PhD., tudományos főmunkatárs (Országos Kriminológiai Intézet)

 

Pályázatok

 

A Magyar Rendészettudományi Társaság Migrációs Tagozata (a továbbiakban: MRTT MT), és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (a továbbiakban: OIF) közös pályázatot hirdet az OIF munkáját elősegítő kutatási terv-, illetve ennek elfogadása alapján tanulmány készítésére, mely az OIF munkáját, feladatellátását (például: engedélyügyi tevékenység egészének vagy egy-egy mozzanatának racionalizálása, a külföldiek ellenőrzése hatékonyságának növelés, ügyfél- és ügyintézőbarát honlapfejlesztés, más országok bevett tapasztalatainak átültetése, országinformációs rendszer adatainak bővítése, ügyeleti tevékenység korszerűsítése, stb.), szakmai fejlődését, egy adott probléma megoldását gyakorlatorientáltan segíti.

 

A kutatási terv beküldésére nyitva álló időszak: 2022. április 11. és 2022. április 15. napja között. A pályázatokat elektronikusan kérjük benyújtani a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

 

A kutatási terv elbírálásának határideje: 2022. május 15.

 

Az elkészült tanulmány leadási határideje: 2022. szeptember 23.

 

A pályázat részletei ITT találhatóak meg.

Éves beszámolók

 

Az MRTT Migrációs Tagozat gondozásában megjelent kiadványok letölthetőek a Magyar Rendészettudományi Társaság honlapjáról ide kattintva, a Publikációk menüpontból.

 

- 2010

- 2011

- 2012

- 2014

- 2015

- 2016

- 2017

- 2018

- 2019

- 2020

Last modified on

Home Affairs funds
 • Home Affairs funds

   

  For further information on the projects implemented by the National Directorate-General for Aliens Policing and co-financed by the Home Affairs Funds of the European Union please click here.

   

   

  logo mmia picien

   

ANNOUNCEMENTS

As it was specified by law the official decisions, which procedures started after 1 November 2005, are announced on the website of the Office of Immigration and Nationality. If there is no result with the provided data in the search engine below, please click on the HIRDETMENY link, and repeat the search on the interface that appears.

HIRDETMENY

OIF logó nagyonnagyonkicsi

Welcome to the site of the National Directorate-General for Aliens Policing!

OK