Logo

Nyomtatás
Tartalomjegyzék

Integritás tanácsadó

OIFlogo

 

A tanácsadó elérhetőségei:

Név: Bándy Csongor

Email cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: (+36 1) 463 9100

 

Az integritás tanácsadó tevékenysége

A Kormány 50/2013. (II. 25.) rendelete - az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről – alapján az integritás tanácsadó közreműködik az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság működésével kapcsolatos integritási és korrupciós kockázatok felmérésében, az azok kezelésére szolgáló intézkedési terv, valamint az annak végrehajtásáról szóló integritás jelentés elkészítésében.

 

Az integritás tanácsadó a korrupciómegelőzési intézkedési terv alapján javaslatot tesz az államigazgatási szerv hivatásetikai és antikorrupciós témájú képzései megtartására, valamint közreműködik ezek végrehajtásában.

 

Az integritás tanácsadó a hatályos jogszabályok és hivatásetikai szabályok alapján tájékoztatást és tanácsot ad a hivatali szervezet vezetői és munkatársai részére a felmerült hivatásetikai kérdésekben.

Az integritás tanácsadó a főigazgatósági szervezet vezetője általi meghatalmazása esetén, a főigazgatósági szervezet vezetőjének nevében ellátja a szervezet működésével összefüggő visszaélésekre, szabálytalanságokra, valamint integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentések fogadásával és kivizsgálásával kapcsolatos feladatokat.

 

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az Állami Számvevőszékkel 2013-ban kötött együttműködési megállapodása alapján az integritás tanácsadó koordinálja az ÁSZ integritás kérdőív évenkénti kitöltését, illetve megküldését.

 

 

 

Utoljára frissítve:
Vissza a tetejére

2013 Bevándorlási Hivatal, by Chronos Systems